terugkomen

Komen Narcisten Terug Na Stiltebehandeling? De Waarheid

Vraag je je af of je narcistische partner ooit terugkomt na je te hebben genegeerd? Betwijfel je constant hun motieven en gedrag?

Narcisten gebruiken de stille behandeling als een veelvoorkomende tactiek om controle en macht te verkrijgen in een relatie.

Maar komen ze ooit echt terug na te zijn verdwenen? En wat betekent dat voor de toekomst van jullie relatie?

Blijf lezen om erachter te komen.

Wat is een stilte behandeling?

De stille behandeling van een narcist is een vorm van emotionele manipulatie waarbij de narcist alle vormen van communicatie, zowel verbaal als non-verbaal, terugtrekt om controle uit te oefenen en de ander te straffen.

Dit kan gebeuren als reactie op het niet voldoen aan de verwachtingen of behoeften van de narcist, of als een middel om macht en controle uit te oefenen in de relatie.

De stille behandeling kan ongelooflijk pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat het slachtoffer zich geïsoleerd, waardeloos en verward voelt. Het is een vorm van misbruik en zou niet getolereerd moeten worden.

 In de onderstaande video leggen we je uit waarom de narcist vaak terugkomt na een stiltebehandeling:

Waarom geven narcisten je een stilte behandeling

Als je ooit met een narcist te maken hebt gehad, weet je dat de stille behandeling een van hun favoriete tactieken is.

Het is een vorm van emotioneel misbruik die ze gebruiken om hun slachtoffers te manipuleren en te dwingen tot wat zij willen. Het kan ontzettend pijnlijk zijn voor degenen die het ontvangen.

Heb jij met een Narcist te maken? 


Ontdek het met Onze Gratis Online Test!

Heb je een narcist in je omgeving? Doe snel onze gratis narcisme test en krijg in 5 minuten helder inzicht in de persoonlijkheid van diegene die je vermoedt een narcist te zijn. 


Maak daarnaast kans op een GRATIS Narcisme Coaching Sessie met een narcisme expert t.w.v. €200,-

Duizenden mensen hebben onze narcisme test gedaan.

Maar waarom geven narcisten je de stille behandeling? In essentie is het doel van de stilte behandeling om het slachtoffer verward, gestrest, schuldig en beschaamd te laten voelen. Ze zijn niet goed genoeg en instabiel genoeg om te doen wat de manipulator wil.

Dit komt doordat narcisten het kenmerk hebben dat ze geen empathie hebben. Hierdoor ontbreekt het hen aan empathie voor de gevoelens of behoeften van anderen en voelen ze zich superieur aan anderen. Narcisten geven niet om iemand anders dan zichzelf.

Ze weten dat de meeste mensen toegeven en doen wat zij willen om de relatie te verbeteren. Dit geeft hen een gevoel van superioriteit en macht, omdat ze weten dat ze controle hebben over iemands emoties.

Wanneer geven narcisten je de stilte behandeling?

De waarheid is dat narcisten de stille behandeling niet geven om willekeurige redenen. Ze doen het alleen wanneer ze denken dat ze er iets mee kunnen bereiken. Controle over de emoties of het gedrag van een ander persoon.

De stilte behandeling wordt meestal gebruikt als een poging tot manipulatie, als wraak tegen iemand die iets verkeerds heeft gedaan of hen heeft gekwetst. Het is bedoeld om de ander zich schuldig te laten voelen over hun acties en hen te dwingen excuses aan te bieden, zodat de dingen weer normaal kunnen worden.

Komen narcisten terug na de stilte behandeling

Het is niet ongewoon dat mensen zich afvragen of de narcist terugkomt na hen de stilte behandeling te hebben gegeven. Het antwoord op deze vraag is dat een narcist terug kan komen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat hun terugkeer geen teken is van oprechte spijt of gedragsverandering.

Narcisten kunnen om verschillende redenen terugkomen, zoals het herwinnen van controle over de persoon of hen gebruiken voor eigen voordeel.

Wanneer een narcist terugkomt, is het belangrijk om te onthouden dat ze een patroon hebben van manipulatief gedrag. Ze kunnen alles zeggen en doen om de controle terug te krijgen en de persoon zich schuldig te laten voelen over de stilte behandeling.

Ze kunnen beloftes van verandering maken, maar het is essentieel om te onthouden dat deze beloftes loze woorden zijn. Het zal niet noodzakelijkerwijs de dynamiek van de relatie veranderen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de terugkeer van een narcist na de stille behandeling geen teken is dat de relatie kan of moet worden hersteld. Narcisten zijn niet in staat tot oprechte spijt of empathie en zijn onwaarschijnlijk om hun narcistisch gedrag te veranderen.

Lees ook mijn uitgebreide artikel over narcisten en stiltebehandeling.

Narcisten en de stilte behandeling: Begrijpen waarom ze terugkomen

De stille behandeling is een veelvoorkomende tactiek die narcisten gebruiken in relaties. De vraag is of een narcist terugkomt en waarom ze dat zouden doen na het geven van de stilte behandeling.

Het begrijpen van de redenen achter het gedrag van een narcist is cruciaal bij het omgaan met een relatie met hen.

Laten we de 6 redenen ontdekken waarom een narcist terugkomt nadat ze de stille behandeling hebben gegeven.

#1: Controle en macht

Narcisten gebruiken de stilte behandeling als een vorm van emotionele manipulatie om controle en macht over de andere persoon te krijgen. Ze kunnen terugkomen om die controle terug te krijgen en ervoor te zorgen dat de persoon nog steeds onder hun invloed staat.

Lees ook: Wat gebeurt er als de narcist de macht verliest?

#2: Voorziening

Narcisten kunnen het zich niet veroorloven om hun primaire bron van narcistische voorziening te verliezen, dus ze zullen terugkeren naar het slachtoffer om dit te behouden.

Narcisten vertrouwen op de validatie en aandacht van anderen om hun ego’s te voeden. Als ze merken dat het slachtoffer hen nog steeds voorziet van een bron van narcistische voorziening, of het nu emotioneel, financieel of sociaal

is, kunnen ze terugkomen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds toegang hebben tot hun “voorziening” van validatie en aandacht.

#3: Schuldgevoel en manipulatie

Narcisten kunnen terugkomen nadat ze de stilte behandeling hebben gegeven om de ander zich schuldig te laten voelen over wat er is gebeurd. Ze kunnen dit schuldgevoel gebruiken als een middel van manipulatie om weer controle over de persoon te krijgen.

De verwarring en het verlangen van het slachtoffer tijdens de stilte behandeling voeden de narcist.

#4: Verveling

Narcisten geven je de stille behandeling omdat ze zich vervelen in de relatie. Het is mogelijk dat ze een nieuwe bron van aandacht en validatie hebben gevonden. Ze kunnen terugkomen wanneer ze merken dat hun nieuwe bron niet aan hun behoeften voldoet.

#5: Gebrek aan alternatieven

Narcisten kunnen terugkomen omdat ze geen andere opties hebben voor aandacht en validatie. Ze kunnen het gevoel hebben dat de persoon hun beste optie is en terugkeren naar de relatie omdat ze niemand anders hebben gevonden.

Narcisten kunnen zich niet veroorloven om hun primaire bron van narcistische voorziening te verliezen, dus ze zullen terugkeren naar het slachtoffer om dit te behouden.

#6: Angst om te verliezen

Narcisten kunnen de stille behandeling gebruiken als een vorm van straf. Ze kunnen terugkomen wanneer ze bang zijn dat de andere persoon verdergaat of iemand anders heeft gevonden. Ze komen terug om ervoor te zorgen dat ze geen controle en macht over de persoon verliezen.

Veelgestelde vragen:

Hoelang duurt het voordat een narcist terugkomt na geen contact?

Het is moeilijk om precies te zeggen hoelang het duurt voordat een narcist terugkomt na geen contact, omdat elke persoon en situatie uniek is.

Het is echter niet ongewoon dat narcisten proberen terug te komen in het leven van hun voormalige partners of vrienden na een periode van geen contact. Dit staat bekend als “hoovering”, genoemd naar het stofzuigermerk, omdat de narcist probeert het slachtoffer weer in de relatie te trekken.

Een van de redenen waarom narcisten na geen contact terug kunnen komen, is dat ze vaak een sterke behoefte hebben aan controle en aandacht.

Als ze het gevoel hebben dat hun voormalige partner of vriend verder is gegaan of niet de aandacht geeft die ze verlangen, kunnen ze proberen terug te komen om de controle te herwinnen en hun dominantie in de relatie te herstellen.

Bovendien hebben narcisten vaak moeite met afwijzing accepteren en kunnen ze geen contact zien als een persoonlijke uitdaging of belediging. Ze kunnen terugkomen om aan zichzelf en anderen te bewijzen dat ze nog steeds aantrekkelijk en in controle zijn.

Het is belangrijk op te merken dat als een narcist terugkomt na geen contact, dit niet betekent dat de relatie gezond zal zijn of dat de narcist is veranderd.

Narcisten zijn onwaarschijnlijk dat ze hun gedrag veranderen en kunnen doorgaan met manipuleren en controleren van hun partner. Als je ervoor kiest om weer met een narcist om te gaan na geen contact, is het essentieel om duidelijke grenzen te stellen en te handhaven en bewust te zijn van de mogelijke risico’s en gevaren van de relatie.

Zal een narcist ooit weer met je praten?

Een narcist kan weer met je praten, maar het hangt af van de individuele narcist en de specifieke omstandigheden van je relatie.

Narcisten hebben vaak een sterke behoefte aan aandacht en validatie en kunnen proberen weer contact te maken met een voormalige partner of vriend als ze voelen dat hun behoefte elders niet wordt vervuld.

Daarnaast kunnen narcisten empathie missen, dus ze kunnen zich niet bekommeren om het emotionele welzijn van hun vroegere partners en zijn waarschijnlijk in staat hen zonder wroeging te negeren, maar als ze denken dat de persoon opnieuw nuttig voor hen kan zijn, kunnen ze toenadering zoeken.

Het is echter ook mogelijk dat een narcist geen enkele moeite doet om weer contact met je te maken en verdergaat naar nieuwe bronnen van voorziening. Het is ook de moeite waard om op te merken dat als een narcist wel contact met je opneemt na geen contact, het belangrijk is om te onthouden dat ze hun gedrag mogelijk niet hebben veranderd.

Tot slot

Het is een veelvoorkomende vraag onder degenen die een relatie hebben gehad met een narcist: Komen narcisten terug na de stille behandeling?

De waarheid is dat het moeilijk te zeggen is…

Narcisten staan erom bekend de stilte behandeling te gebruiken om macht en controle uit te oefenen in een relatie. Ze trekken zich terug en weigeren alle communicatie, waardoor hun partner in verwarring, pijn en wanhoop achterblijft, verlangend naar de aandacht en validatie van de narcist.

Het is gemakkelijk om hoop te blijven koesteren dat de narcist terug zal komen. Maar de realiteit is dat ze waarschijnlijk niet zullen veranderen.

Als je jezelf in een relatie met een narcist bevindt, is het essentieel om de tijd te nemen om te genezen en verder te gaan. Het kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je het verdient om in een gezonde, liefdevolle relatie te zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *