9 Giftige Trucs Die Narcisten Gebruiken Op Hun Slachtoffers

Ben jij bekend met de gevaarlijke trucs van een narcist?

In dit artikel onthullen we de 9 meest voorkomende trucs die narcisten gebruiken op hun slachtoffers.

Leer hoe je deze trucs kunt herkennen en hoe je je ertegen kunt beschermen.

Trucs van een narcist die je moet kennen

Truc #1 love bombing

De narcist overlaadt je met aandacht en liefde in een poging om je vertrouwen te winnen en je afhankelijk te maken. Dit wordt ook wel met een Engelse term ‘love bombing’ genoemd.

De narcist zal je overstelpen met complimentjes en romantische gebaren, en doen alsof ze alles willen doen om jou gelukkig te maken.

Echter, zodra ze je vertrouwen hebben gewonnen en je afhankelijk van de narcist bent geworden, zullen ze hun ware aard laten zien en je behandelen op een manier die niet langer liefdevol is.

Het is belangrijk om op te letten voor deze truc en niet te laten misleiden door de vals liefdevolle gebaren van de narcist.

Er zijn verschillende manieren om jezelf te beschermen tegen love bombing door een narcist.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is om niet te snel te vertrouwen op de liefdevolle gebaren en beloftes van de narcist.

Heb jij met een Narcist te maken? 


Ontdek het met Onze Gratis Online Test!

Heb je een narcist in je omgeving? Doe snel onze gratis narcisme test en krijg in 5 minuten helder inzicht in de persoonlijkheid van diegene die je vermoedt een narcist te zijn. 


Maak daarnaast kans op een GRATIS Narcisme Coaching Sessie met een narcisme expert t.w.v. €200,-

Duizenden mensen hebben onze narcisme test gedaan.

Neem de tijd om te leren wie ze echt zijn en wat ze willen voordat je je vertrouwen aan hen schenkt.

Laat de narcist weten wat je wel en niet accepteert in een relatie en blijf bij die grenzen, ook al probeert de narcist je ervan te overtuigen dat je ze moet verleggen.

Truc #2 de narcist lokt je in slopende discussies

Een narcist kan proberen je in een discussie te lokken om verschillende redenen.

Ten eerste kan het een manier zijn om je emoties te manipuleren en je te laten uitrazen, zodat ze je vervolgens de schuld kunnen geven voor de problemen in de relatie.

Door je emotioneel te laten reageren, kunnen ze je laten zien als iemand die ongecontroleerd en onredelijk is, terwijl zijzelf het slachtoffer zijn.

Daarnaast kan het lokken van je in een discussie ook een manier zijn voor de narcist om je grenzen te verleggen en je te laten toegeven aan hun wensen en behoeften.

Door je te overweldigen met emoties en argumenten, kan de narcist je laten toegeven aan dingen die je normaal gesproken niet zou accepteren.

Ten slotte kan het lokken van je in een discussie ook een manier zijn voor de narcist om je afhankelijk te maken van hun goedkeuring en aandacht.

Door je constant in een staat van emotionele agitatie te houden, kan de narcist ervoor zorgen dat je afhankelijk bent van hun goedkeuring en aandacht om je emotioneel te laten stabiliseren.

Het is belangrijk om op te letten voor deze truc en je te beschermen tegen de manipulatie van de narcist.

Truc #3 de narcist probeert je grenzen te verleggen

De narcist zal proberen jou te intimideren door middel van emotionele manipulatie, dreigementen of fysiek geweld om jou te laten toegeven aan hun wensen en behoeften.

Ze zullen proberen je te overtuigen dat je niet zonder hen kunt en dat je alleen maar gelukkig kunt zijn als je doet wat zij willen.

De narcist kan ook proberen je te laten geloven dat je een slechte partner bent als je je grenzen stelt en dat je hen alleen maar kwetst als je weigert om toe te geven.

De narcist wilt schuldgevoel bij je aanwakkeren en je laten geloven dat je geen recht hebt om je eigen behoeften en grenzen te hebben.

Truc #4 de narcist verlegt de schuld

Een narcist kan schuld verleggen als truc gebruiken om anderen de schuld te geven voor hun eigen fouten of zwaktes.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van emotionele manipulatie, waarbij de narcist je ervan probeert te overtuigen dat jij degene bent die fout zit en dat zij het slachtoffer zijn.

Door de schuld op jou te verleggen, kunnen narcisten hun eigen gedrag verbloemen en voorkomen dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun acties.

Bovendien kan het verleggen van schuld ook een manier zijn voor de narcist om je afhankelijk te maken van hun goedkeuring en aandacht.

Als je je schuldig voelt over iets wat zij hebben gedaan, zal je waarschijnlijk meer geneigd zijn om toe te geven aan hun wensen en behoeften om hun goedkeuring te krijgen.

Lees ook: Zo kun je de manipulatitechniek gaslighting stoppen.

Truc #5 de narcist maakt voortdurend valse beloften

De narcist zal proberen je te misleiden door middel van valse beloftes. Ze zullen beloven je dingen te geven of te doen, maar ze zullen nooit daadwerkelijk op hun beloften afkomen.

Dit kan bijvoorbeeld gaan over beloftes om veranderingen aan te brengen in hun gedrag of om je te ondersteunen in tijden van nood, maar ze zullen nooit daadwerkelijk op hun beloften afkomen.

Door middel van valse beloftes kan de narcist je vertrouwen winnen en je afhankelijk maken van hun goedkeuring en aandacht. Laat je niet misleiden door deze truc van de narcist.

Ze zullen je laten geloven dat ze van je houden en dat ze alles voor je zullen doen, maar in werkelijkheid zijn ze alleen maar bezig met het bevredigen van hun eigen behoeften en hebben ze geen echte interesse in jouw welzijn.

Truc #6 de narcist wilt je in een angstige toestand houden

De narcist zal als truc proberen om je in een constante staat van emotionele onrust te houden om je afhankelijk te maken van hun goedkeuring en aandacht.

Dit kan gedaan worden door middel van emotionele manipulatie, dreigementen of fysiek geweld om je in een constante staat van angst te houden.

Door je in een angstige toestand te houden, kan de narcist ervoor zorgen dat je afhankelijk bent van hun goedkeuring en aandacht om je emotioneel te laten stabiliseren.

Ze zullen je laten geloven dat je niet zonder hen kunt en dat je alleen maar gelukkig kunt zijn als je doet wat zij willen.

Het is belangrijk om op te letten voor deze truc en je niet te laten intimideren of manipuleren door de narcist.

Truc #7 de narcist beschuldigt jou ervan een narcist te zijn

Jou ervan beschuldigen zelf een narcist te zijn is een giftige tactiek die narcisten gebruiken.

Het is een truc die narcisten gebruiken om de aandacht van zichzelf af te leiden en de schuld op iemand anders te schuiven.

Door jou te beschuldigen van narcisme probeert de narcist te laten zien dat jij degene bent met problemen in plaats van hemzelf. Dit is een bekend patroon onder narcisten en kan moeilijk te doorzien zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat jij niet verantwoordelijk bent voor de gedragingen van de narcist en dat het belangrijk is om jezelf te beschermen tegen dit soort manipulatieve gedrag.

Truc #8: de narcist doet aan gaslighting

Gaslighting is een veelgebruikte truc onder narcisten. Dit betekent dat ze proberen om hun slachtoffers te laten twijfelen aan hun eigen gezond verstand en realiteit door continu te ontkennen, te verdraaien of te verhullen wat er is gebeurd.

Dit kan er voor zorgen dat het slachtoffer zich onzeker, waanzinnig of zelfs paranoïde gaat voelen.

Zie ook: Bekende voorbeelden van gaslighting.

Truc #9 de narcist past een stiltebehandeling toe

Een narcist kan een stiltebehandeling als truc toepassen om hun slachtoffers te manipuleren en onder controle te houden.

Door plotseling te stoppen met communiceren of contact te maken, proberen ze het slachtoffer te laten twijfelen aan zichzelf en hun eigen waarde.

Dit kan ervoor zorgen dat het slachtoffer zich onzeker, afgewezen en onbegrepen gaat voelen en zal gaan proberen om de narcist te plezieren of te veranderen om hun liefde en aandacht te krijgen.

Op deze manier houdt de narcist het slachtoffer in een afhankelijke en onderdanige positie.

Bescherm jezelf tegen de trucs van een narcist

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de trucs van narcisten omdat deze manipulators vaak expert zijn in het gebruik van verleiding en gaslighting om hun slachtoffers te controleren en te misleiden.

Ze kunnen je laten geloven dat je gek bent, onwaardig bent, of dat je alles verkeerd doet. Dit kan leiden tot laag zelfbeeld, stress en emotionele uitputting.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat narcisten vaak charmant en aantrekkelijk zijn in het begin van een relatie. Ze kunnen je laten geloven dat je de enige bent die ze ooit nodig hebben en dat je hun droomprins of droomprinses bent.

Maar zodra ze je hebben ingepakt, kunnen ze hun ware kleuren laten zien. Ze kunnen je verwaarlozen, afwijzen, beledigen of zelfs fysiek pijn doen. Dit kan een enorme impact hebben op je emotionele gezondheid en je zelfvertrouwen.

Blijf waakzaam en op je hoede

Om jezelf te beschermen tegen de trucs van narcisten, is het belangrijk om altijd op je hoede te zijn.

Luister naar je intuïtie en vertrouw op je gevoelens. Als iemand je laat twijfelen aan jezelf of je gedrag op een manipulatieve manier beïnvloedt, neem dan afstand en zoek hulp als je het nodig hebt.

Zoek ook hulp bij professionele narcisme experts om te leren hoe je je kunt beschermen tegen de manipulatieve trucs van een narcist.

Tot slot

Narcisten zijn vaak expert in het gebruik van verleiding en gaslighting om hun slachtoffers te controleren en te misleiden.

Door de tips in dit artikel te volgen, kun je helpen om jezelf te beschermen tegen de manipulatieve gedragingen en trucs van narcisten.

Blijf altijd alert en vertrouw op je eigen intuïtie. Als iets niet goed voelt, negeer dan niet je gevoelens en zoek hulp als je het nodig hebt. Laat je niet verleiden door de charmes van een narcist en trap er niet in.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *