Narcist Is Klaar Met Je? 15 Duidelijke Signalen Die Erop Wijzen

Ben je bang dat je narcistische partner je zal verlaten?

Of ben je op zoek naar manieren om te bepalen of een narcistisch persoon klaar met je is?

In dit artikel geven we duidelijke signalen waaruit je kunt afleiden of de narcist klaar met je is.

Ook leer je wat een narcist precies doet als hij klaar met je is. Dus lees snel verder.

Zo ontdek je of de narcist klaar met je is

Wat doe je als je vermoedt dat je relatie met een narcist aan het einde is?

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of een narcist echt klaar is met je is. Een narcist is vaak goed in het verbergen van hun echte gevoelens en het manipuleren van anderen.

In dit artikel geven we je 16 duidelijke signalen om op te letten, zodat je kunt bepalen of de narcist klaar is met je.

We geven ook advies over wat je kunt doen als je tot de conclusie komt dat de narcist inderdaad klaar met je is.

Hier zijn de top 16 signalen dat een narcist klaar met je is:

Signaal 1. Je voelt de verandering

Je voelt dat de narcist zich anders tegen je is gaan gedragen.

Heb jij met een Narcist te maken? Ontdek het met Onze Gratis Online Test!

Heb je een narcist in je omgeving? Doe snel onze gratis narcisme test en krijg in 5 minuten helder inzicht in de persoonlijkheid van diegene die je vermoedt een narcist te zijn. 

Duizenden mensen hebben onze narcisme test gedaan.

Dit kan betekenen dat de narcist anders begint te reageren op jou, minder aandacht aan je schenkt, of zich anders gedraagt dan normaal.

Signaal 2. de narcist geeft je geen ‘liefdesbommen’ meer

Love bombing, ook wel ‘liefdesbommen’ genoemd, zijn veel gebruikte complimenten, aandacht, of andere vormen van affectie die een narcist gebruikt om een persoon te verleiden of te manipuleren.

Als de narcist deze plotseling stopt, kan dit een teken zijn dat ze klaar zijn met je.

Signaal 3. de narcist negeert alles wat je zegt

Als de narcist niet langer naar je luistert of je ideeën en gevoelens negeert, kan dit een teken zijn dat ze niet meer geïnteresseerd zijn in wat jij te zeggen hebt.

Signaal 4. de narcist is opeens afstandelijk

Als de narcist zich steeds afstandelijk gedraagt of zich emotioneel afschermt, kan dit een teken zijn dat ze niet meer geïnteresseerd zijn in jullie relatie.

Signaal 5. ze zijn constant geïrriteerd in jouw bijzijn

Als de narcist steeds boos of geïrriteerd is als ze met je communiceren, kan dit een teken zijn dat hij je beu is.

Signaal 6. de narcist is begonnen met gaslighting

Gaslighting is een manipulatietechniek waarbij iemand je doet twijfelen aan je eigen herinneringen, gevoelens, of beoordelingsvermogen.

Als de narcist dit doet, kan dit een teken zijn dat ze niet meer geïnteresseerd zijn in de relatie en dat ze je zwak proberen te maken.

Lees ook: 6 Gaslighting voorbeelden in relaties.

Signaal 7. de narcist beschuldigt jou van ontrouw

Als de narcist vreemdgaat of anderszins ontrouw is, kan dit een duidelijk teken zijn dat ze niet meer geïnteresseerd zijn in de relatie.

De narcist is bereid het risico te lopen dat hij of zij betrapt wordt met een nieuw slachtoffer.

Signaal 8. de narcist beschuldigt jou van overspel

Als de narcist je beschuldigt van vreemdgaan, terwijl dat niet het geval is, kan dit een poging zijn om de aandacht af te leiden van hun eigen ontrouw en om jou de schuld te geven.

Signaal 9. de narcist beschuldigt jou van liegen

Als de narcist je steeds beschuldigt van liegen, kan dit een poging zijn om je te discrediteren of te manipuleren.

Dit kan een manier zijn om de aandacht af te leiden van hun eigen gedrag of om je te laten twijfelen aan je eigen waarheid.

Het kan ook een manier zijn om de machtsbalans in de relatie te behouden of om je te laten doen wat ze willen.

Als dit een frequent patroon is in je toxische relatie, kan het een teken zijn dat de narcist niet geïnteresseerd is in een gezonde en eerlijke relatie.

Signaal 10. de narcist is altijd druk en amper thuis

Het kan bevrijdend aanvullen om te beseffen dat de narcist nooit thuis is. Maar het betekent wel dat de narcist ergens mee bezig is.

Als een narcist altijd druk bezig is en amper thuis komt, kan dat betekenen dat hij met een nieuw slachtoffer bezig is.

Narcisten hebben vaak het gevoel dat ze beter zijn dan anderen en zullen daarom vaak gebruik maken van anderen om hun eigen behoeften te bevredigen.

Signaal 11. de narcist is je aan het ghosten

Het ghosten van een narcist is een gedrag waarbij ze plotseling wegblijven of ophouden contact te hebben zonder een duidelijke reden of verklaring.

Dit kan gebeuren na een paar dagen, weken of zelfs maanden van contact en kan voor het slachtoffer verwarrend en pijnlijk zijn.

Het kan voelen alsof je wordt behandeld als een speeltje dat de narcist heeft vernietigd en nu aan de kant laat. Dit gedrag kan ervoor zorgen dat het slachtoffer zich eenzaam, onzeker en emotioneel uitgeput voelt.

Signaal 12. je familie en vrienden worden ook genegeerd

Het kan zijn dat de narcist in je leven ervoor kiest om het contact te verbreken met je familie en vrienden.

Als ze dit doen dan betekent dit dat het ze niet meer uitmaakt hoe ze als persoon overkomen op de mensen die belangrijk voor je zijn.

Dit kan gebeuren wanneer de narcist besluit dat ze geen tijd of energie meer willen besteden aan deze relaties en dat ze zich alleen willen concentreren op zichzelf. Dit gedrag kan erg verwarrend zijn voor mensen die niks over een narcistische persoonlijkheidsstoornis weten.

Signaal 13. de narcist teert volledig op jouw geld

Als een narcist klaar met je is, zal hij alles wat hij kan van je geld uitgeven voordat hij je dumpt. Het zal de narcist weinig uitmaken hoe je over hem of haar denkt.

Als je nog wat bezittingen of geld hebt of een rekening samen deelt, is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan als je denkt dat je te maken hebt met een narcist.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je financiële middelen veilig zijn op het moment dat een narcist klaar met je is.

Signaal 14. de narcist flirt openlijk met anderen

Als een narcist openlijk flirt met anderen of stiekem bezig is met online dating-apps zoals Tinder, kan dit een teken zijn dat ze klaar zijn met de relatie en alleen nog gebruik maken van jou als een soort reserveoptie.

Dit gedrag suggereert dat de narcist geen echte interesse meer in je heeft en klaar met je is.

De narcist wilt zijn tijd niet meer investeren in het opbouwen van een gezonde relatie en is enkel nog bezig met het bevredigen van zijn eigen behoeften. Dat betekent grof gezegd dat je op de tweede plaats komt in de relatie.

Als een narcist klaar met je is dan houdt hij of zij geen rekening meer met de gevoelens en behoeften van jou als partner.

Signaal 15. de narcist zoekt geen intimiteit meer

Een afname in fysiek contact, zoals seks, intimiteit, knuffels en zoenen, kan een teken zijn dat iemand met narcisme niet langer geïnteresseerd is in de relatie.

Dit kan gebeuren omdat ze zich meer bezig houden met zichzelf en hun eigen behoeften en minder geïnteresseerd zijn in de behoeften van jou als partner.

Kan een narcist je los laten?

Het is mogelijk dat een narcist iemand loslaat als ze een ander slachtoffer hebben gevonden waarmee ze hun behoeften kunnen bevredigen.

Narcisten hebben vaak een constante behoefte aan bevestiging en aandacht van anderen en kunnen daarom snel van slachtoffer wisselen als ze het gevoel hebben dat ze niet langer de aandacht krijgen die ze willen.

Het is belangrijk om te onthouden dat narcisten vaak manipulatief zijn en niet altijd oprecht zijn in hun gevoelens en motieven.

Het kan dus zo zijn dat de narcist in je leven terugkomt op het op zijn besluit omdat dit in zijn belang is.

Als een narcist iemand loslaat, kan dit niet noodzakelijkerwijs betekenen dat ze niet langer geïnteresseerd zijn in de relatie, maar kan het ook betekenen dat ze op zoek zijn naar een ander slachtoffer om hun behoeften te bevredigen.

Zal een narcist je missen?

Het is moeilijk om te zeggen of een narcist je zal missen, omdat narcisten vaak egoïstisch en ongevoelig zijn en meer geïnteresseerd zijn in het behouden van hun eigen behoeften en doelen dan in het vervullen van de behoeften van anderen.

In sommige gevallen kan een narcist je wel missen als je een belangrijke rol hebt gespeeld in hun leven, bijvoorbeeld als je hun enige bron van emotionele steun of financiële hulp was.

In andere gevallen kan een narcist je echter helemaal niet missen, omdat ze zich alleen bezighouden met hun eigen behoeften en doelen en geen behoefte hebben aan emotionele verbinding met anderen.

Kan een narcist eerlijk zijn?

Het is mogelijk dat een narcist op bepaalde momenten eerlijk kan zijn.

Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat narcisten vaak een groot gebrek aan integriteit hebben en geneigd zijn om te liegen en te manipuleren om hun eigen doelen te bereiken.

Ze kunnen bijvoorbeeld eerlijk lijken terwijl ze in feite proberen om iemand te manipuleren of om zichzelf beter te laten lijken dan ze zijn.

Narcisten zijn ook vaak onbetrouwbaar en niet in staat om hun beloftes na te komen, wat kan leiden tot vertrouwensproblemen in hun relaties.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met het geloven van wat een narcist zegt en om te letten op hun gedrag in plaats van alleen te focussen op hun woorden.

Tot slot

We hopen dat je nu een beter idee hebt van de signalen waar je op moet letten als je vermoedt dat de narcist klaar is met je.

Als je het gevoel hebt dat je meer wilt weten over narcisme en hoe je de controle over je leven terug kunt krijgen, dan is het belangrijk om de onderstaande gratis narcisme test te maken.

Je krijgt direct de uitslag of je met een narcist te maken hebt.

Ook krijg je praktische tips en adviezen over hoe je om kunt gaan met een narcistische (ex)-partner, familielid of een collega.

3 thoughts on “Narcist Is Klaar Met Je? 15 Duidelijke Signalen Die Erop Wijzen”

  1. Mijn narcist begrijpt de opmerking niet wat een ander je aandoet en jij niet prettig vindt mag jij kennelijk wel doen!!!!

    1. Narcisten hebben vaak een gebrek aan empathie en begrip voor de gevoelens en behoeften van anderen, wat kan leiden tot oneerlijke of hypocriete gedragingen. Ze kunnen gedrag vertonen dat ze zelf niet zouden accepteren van anderen, omdat ze zichzelf als het middelpunt zien en minder rekening houden met hoe hun acties anderen kunnen beïnvloeden.

      Dit kan erg frustrerend zijn voor de mensen om hen heen, vooral voor diegenen die een persoonlijke relatie met hen hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat je geen controle hebt over hun gedrag of hun vermogen om empathie te tonen. Wat je wel kunt doen, is grenzen stellen en jezelf beschermen tegen dit soort gedrag.

  2. Omg iris je hebt precies mijn probleem omschreven waar ik maandenlang mee kampte, ik dacht echt dat ik gek was of het me verbeeldde of dat ik oneerlijk of onredelijk of te sensitief was. Heb het na 2.5 jaar relatie uitgemaakt, nu pas lovebomed hij me weer via e-mail maar ik trap daar niet in, hij mag lekker naar de hel lopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *