Wil Jij Een Narcist Negeren? 8 Dingen Die Gaan Gebeuren

Ben je van plan om een narcist te negeren?

Maar geen zorgen, want in dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over wat er gebeurt als je een narcist negeert.

Ben je klaar om deze emotionele energie-vampiers op een afstand te houden en ze voorgoed uit je leven te bannen?

Lees dit artikel goed door een wees voorbereid op wat gaat komen als je de narcist besluit te negeren.

Wat gaat er gebeuren als je een narcist negeert?

Hoe zal een narcist reageren als ze genegeerd worden? Wat gebeurt er als je een narcist negeert?

Is het ooit een goed idee om een narcist te negeren? Het zijn talloze vragen die door je hoofd kunnen gaan als je besluit om een narcist te negeren.

Het is inderdaad moeilijk om om te gaan met iemand die narcistische trekken vertoont. De meeste narcisten zullen een overdreven reactie hebben op de afwijzing. Want een narcist negeren betekent voor hen de ultieme verdediging.

Simpel gezegd, narcisten haten het om genegeerd te worden. Ze willen waarschijnlijk dat je je schaamt, spijt hebt en van streek bent. Ze willen de controle hebben en zullen alles doen om zich machtig te blijven voelen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een narcist je niet met rust zal laten de eerste keer dat je ze negeert.

Heb jij met een Narcist te maken? 


Ontdek het met Onze Gratis Online Test!

Heb je een narcist in je omgeving? Doe snel onze gratis narcisme test en krijg in 5 minuten helder inzicht in de persoonlijkheid van diegene die je vermoedt een narcist te zijn. 


Maak daarnaast kans op een GRATIS Narcisme Coaching Sessie met een narcisme expert t.w.v. €200,-

Duizenden mensen hebben onze narcisme test gedaan.

Dit is de gebruikelijke narcistische reactie op het genegeerd worden. Ze zullen alles behandelen als een spel en ze zullen klaar zijn om te winnen.

Als je de narcist eerder hebt geprobeerd te negeren, zal hij of zij bijna zeker dezelfde tactieken gebruiken om je aandacht opnieuw te vangen.

Het is daarom belangrijk om vastberaden te blijven in je beslissing en om niet in hun val te stappen een tweede keer. Oefen het kunstje om een narcistische verontschuldiging te negeren.

Hoe zal een narcist reageren als hij genegeerd wordt?

Tijdens het negeren van de narcist kunnen er veel dingen gebeuren waar je je misschien niet bewust van bent.

Hieronder staat een lijst met dingen die kunnen gebeuren als je een narcist negeert:

#1: De narcist zal je gaslighten

Als je een narcist negeert, zullen ze waarschijnlijk proberen om je te manipuleren door middel van gaslighting.

Dit betekent dat ze proberen om je te laten twijfelen aan je eigen herinneringen, gevoelens en percepties.

Bijvoorbeeld: als je een narcist negeert na een ruzie, kunnen ze je teksten sturen waarin ze doen alsof de ruzie nooit heeft plaatsgevonden of dat jij de oorzaak was van de ruzie. Je kunt dit zien als geestelijke mishandeling.

Of ze kunnen proberen om je te laten geloven dat je dingen hebt gezegd of gedaan die je nooit hebt gezegd of gedaan.

Het doel van gaslighting is om je te laten twijfelen aan je eigen verstand en om de narcist als de enige betrouwbare bron van informatie te laten lijken.

Deze studie laat zien hoe narcisten Gaslighting gebruiken als wapen voor emotionele mishandeling van hun slachtoffers.

Lees ook: Hoe kun je gaslighting stoppen?

#2: De narcist zal een nep-excuus geven

Als je een narcist negeert, zullen ze waarschijnlijk proberen om je terug te winnen met valse verontschuldigingen.

Ze kunnen smeken om een tweede kans, je overdonderen met complimenten en aandacht (ook wel bekend als “love bombing”), of zelfs doen alsof ze zich hebben veranderd en een beter persoon zijn geworden.

Het doel van deze verontschuldigingen is om je te laten geloven dat de narcist echt spijt heeft van hun gedrag en dat ze veranderd zijn, zodat je weer met hen wilt samenwerken.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze verontschuldigingen vaak valse beloften zijn en dat de narcist waarschijnlijk weer hetzelfde gedrag zal vertonen als je weer met hen samenwerkt.

#3: De narcist zal zich onzeker voelen

Als je een narcist begint te negeren, zullen ze bang en nerveus worden. Dit gebeurt als je een narcist negeert.

Ze kunnen zich nog meer op jou gaan fixeren door je bijvoorbeeld teksten te sturen als “Ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan” of “Kunnen we praten?

Let niet op hen en bekijk de effecten van het negeren van een narcist.

Ze kunnen ook proberen om contact met je op te nemen via sociale media, telefoon of andere manieren, of zich zelfs fysiek aan je opdringen.

Het is belangrijk om sterk te blijven in je beslissing om afstand te houden van de narcist en om geen aandacht te geven aan hun pogingen om contact met je te maken.

Als je het gevoel hebt dat je fysiek in gevaar bent, moet je altijd professioneel advies inwinnen of hulp zoeken bij een vertrouwenspersoon of instantie.

#4: De narcist zal je telefonisch gaan stalken

Als je besluit een narcist te negeren, dan kun je tal van telefoontjes, berichten of e-mails ontvangen. Negeer de sluwe narcist gewoon in alle vormen van communicatie.

Het negeren van zijn of haar berichtjes is altijd beter dan in eindeloze discussies en beschuldigingen betrokken te worden.

Als je continu last hebt van berichten of telefoontjes van de narcist, kun je overwegen om je telefoonnummer te veranderen of te blokkeren.

Je kunt ook je email-instellingen passen zodat nieuwe e-mails van de narcist automatisch naar de prullenbak gaan.

Het is ook belangrijk om duidelijk te maken dat je geen contact wilt hebben met de narcist, door bijvoorbeeld een afstandelijk bericht te sturen.

Houd er rekening mee dat het negeren van de narcist niet altijd gemakkelijk is en dat je misschien professionele ondersteuning nodig hebt om te ontdekken hoe je het beste met narcistisch gedrag om kunt gaan.

#5: De narcist zal extreem manipulatief worden

Nadat ze je niet hebben weten te overtuigen om terug te keren, zullen ze je proberen te overtuigen dat je niet beter af bent zonder hen.

Als die tactiek niet werkt en je blijft de narcist blokkeren, kunnen ze dreigen om hun leven te beëindigen vanwege jou.

Op dit punt is het belangrijk om sterk te blijven en het negeren van een narcistische verontschuldiging voort te zetten.

#6: De narcist zal proberen je reputatie te beschadigen

Je zult aangevallen worden vanuit alle hoeken, of het nu via een vriend of familielid is, terwijl je doorgaat met het negeren van een narcist.

De narcist kan proberen om deze persoon te laten geloven hoe slecht je hen hebt behandeld. Wat de persoon niet weet, is hoe manipulatief de narcist is.

Het is belangrijk om te onthouden dat een narcist misschien wel probeert om contact te maken met mensen dichtbij jou om je te beïnvloeden of om jouw reputatie te beschadigen. Ze zullen allerlei narcistische trucs uit de kast halen.

Het is daarom belangrijk om sterk te blijven in je beslissing om afstand te houden van de narcist en om geen aandacht te geven aan hun pogingen om contact met je te maken.

#7: De narcist zal je nog harder achtervolgen

Het is waar dat narcisten het niet kunnen verdrage om te verliezen.

Ze zullen je inlokken met charme, cadeaus, complimenten en beloftes. Maar zodra ze hebben wat ze willen (in dit geval jou), verdwijnt alles.

Het is cruciaal om te onthouden dat narcisten vaak proberen om mensen te manipuleren of te beïnvloeden door middel van charme of leugens.

Daarom is het van belang om alert te zijn op deze gedragingen en om professioneel advies in te winnen als je denkt dat je met een narcist te maken hebt.

#8: De narcist gaat op zoek naar een nieuw slachtoffer

Het goede nieuws is dat op de lange termijn deze strategie zal uitbetalen, want ze zullen frustreerd raken als je hun geen bevestiging geeft.

Ze kunnen alleen maar zo lang achter je aan blijven tot ze de effecten van het negeren van een narcist niet langer kunnen verdragen.

Ze zullen proberen om hun energie te richten op het vinden van iemand anders om hun gehavende ego mee op te vijzelen.

Een narcist kan het opgeven en op zoek gaan naar een nieuw slachtoffer, maar ze zullen waarschijnlijk nog steeds proberen om contact met je te maken of om je te beïnvloeden.

Het is daarom van belang om sterk te blijven in je beslissing om afstand te houden van de narcist en om geen aandacht te geven aan hun pogingen om contact met je te maken.

Tot slot

Het negeren van een narcist is moeilijk en kan hen boos maken vanwege hun fragiele ego.

Ze zullen proberen contact met je te maken en je terug te winnen met valse excuses en beloften dat ze veranderd zijn.

Blijf sterk in je beslissing om afstand te houden en negeer hun pogingen om contact te maken.

Op de lange termijn zal deze strategie werken, want ze zullen frustreerd raken als je hun geen bevestiging geeft en op zoek gaan naar een ander slachtoffer.

Als je worstelt met het negeren van een narcist, kan professionele hulp nuttig zijn. Klik hier voor meer informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *