Narcist Verbreekt Contact? 11 Tips Die Je Nu Moet Lezen

Een relatie hebben met een narcist werkt als een verslaving.

Het kan dan ook als een grote schok aanvoelen wanneer de narcist het contact met jou verbreekt. 

Er is ook goed nieuws: je kunt nu voor jezelf gaan zorgen. Ook al valt dit misschien nu helemaal niet zo. 

Hoe weet je of een narcist werkelijk klaar met je is? In dit artikel leer je praktische tips als de narcist het contact verbreekt.

Narcist verbreekt contact met jou: wat betekent dit?

Plotseling verbreekt de narcist het contact, je hoort niks meer van de ander en het lijkt wel alsof diegene niet heeft bestaan.

Wanneer de narcist het contact verbreekt kan het ook een vorm van stiltebehandeling of ghosten zijn (zie uitleg).

  • Stiltebehandeling: is dat je dagen of weken genegeerd wordt en je de narcistische partner smeekt om tegen je te praten. Zo straft de narcist je en houdt diegene controle.
  • Ghosten: is dat iemand de communicatie stopt zonder enige waarschuwing of kennisgeving.

Tevens kan het betekenen dat de narcist op je uitgekeken is, het kan ook zijn dat de narcist een ander slachtoffer heeft gevonden of misschien was je te moeilijk voor de narcist om te controleren.

Je voedt hun ego niet langer, dus ze zijn overgestapt naar iemand anders die kan voorzien in wat ze nodig hebben.

Als jij zelf slachtoffer bent in een narcistische relatie is het misschien lastig voor te stellen hoe een gezonde relatie werkt met open en transparante communicatie.

De cyclus van narcistisch misbruik kan zich keer op keer herhalen, waardoor je mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput raakt.

Heb jij met een Narcist te maken? 


Ontdek het met Onze Gratis Online Test!

Heb je een narcist in je omgeving? Doe snel onze gratis narcisme test en krijg in 5 minuten helder inzicht in de persoonlijkheid van diegene die je vermoedt een narcist te zijn. 


Maak daarnaast kans op een GRATIS Narcisme Coaching Sessie met een narcisme expert t.w.v. €200,-

Duizenden mensen hebben onze narcisme test gedaan.

Wanneer je maanden of jaren bent blootgesteld aan narcistisch misbruik, kan dit een zwarte tol van de psyche eisen.

Dan is het erg moeilijk voor het slachtoffer om te beseffen dat er geen spelletjes meer met je gespeeld worden het is dan ook verstandig om hier professionele hulp bij te zoeken (hierover later meer).

Als dus het narcistisch contract verbroken wordt betekent dat dit je escape ticket is.

Je zal je misschien niet meteen, maar later zeker beseffen, dat dit de weg is naar je herstel en het je de mogelijkheid geeft om te genezen van je narcistische relatie en weer een gelukkig mens te worden!

Lees ook: Hoe ga je om met een narcist?

Hoe merk je dat een narcist klaar met je is? 10 kenmerken en tips!

Als jij vermoed dat je narcistische partner contact met jou verbreekt  lees dan de volgende kenmerken en tips:

#1: De narcist laat zijn ware aard aan je zien

De narcist is niet langer bezig met het verbergen van zijn gedrag want het maakt hem letterlijk niks meer uit wat je doet.

Tip: dit is super goed nieuws (ook al weet je dat zelf nog niet) de narcist geeft je hiermee het eerste signaal om je ontsnapping te plannen.

Hoe erger dit gedrag wordt, hoe zeker jij weet dat je de kans hebt om aan je herstel te werken.

#2: Je voelt verandering

De narcist begint steeds sterker gedrag van zelfverzekerdheid te tonen met zijn mishandeling en manipulatie technieken.

Tip: blijf sterk, als je dit voelt is het alleen maar een teken dat de narcist verveelt raakt en jij weet nu dat er betere tijden aan zitten te komen

#3: Je wordt niet meer overladen met berichten

De narcist overlaad je niet meer met complimenten en cadeaus, wat diegene in het begin van jullie relatie juist wel deed.

De narcist laat hier zien dat hij je niet meer in zijn macht wil houden en klaar met je is.

Tip: wanneer dit gebeurt zal het je laten inzien dat de relatie een leugen was en dat je misleid bent. Geloof in jezelf, jij bent precies goed zoals je bent.

#4: De narcist is geïrriteerd

Je kan niks meer goed doen, om de kleinste dingen begint hij of zij al te zeuren.

Tip: geef de ander geen kans en geef tegengas. De narcist zal inzien dat zijn invloed begint te vervagen. Het kan zijn dat de narcist je op den duur met rust laat.

#5: De narcist negeert je

De narcist is je meerdere keren per dag aan het negeren. Immers, diegene vindt dat jij zijn tijd niet meer verdient.

Tip: dit is perfect, ja kan nu plannen beramen om je volgende stappen te bepalen.

Breng tijd door met familie, vrienden en andere positieve mensen om je zelfvertrouwen te vergroten en je welzijn te verbeteren.

Schrijf over je ervaringen, gedachten en gevoelens om uw negatieve gedachten en emoties beter onder controle te krijgen.

Het is handig om te kijken naar een vangnet, bel je oude vriendinnen of familie leden op en leg je situatie uit. Deze mensen houden van je en zullen er altijd voor je zijn ondanks dat je ze misschien lang niet gesproken hebt. Dus begin met bellen!

#6: De narcist is ontrouw

De narcist geeft alleen om zijn of haar eigen behoeften en zal dus op een gegeven moment vreemdgaan.

Tip: als je het vermoeden hebt dat je narcistische partner vreemd gaat besef dan dat deze je als speelgoed ziet en niet als een mens met gevoelens.

In een normale relatie is vreemdgaan vaak de druppel die de emmer doet overlopen. Pak je spullen en bel iemand van je vangnet op. Deze zullen je met open armen ontvangen.

#7: De narcist stopt alle communicatie met je familie en vrienden

De narcist ziet er geen noodzaak meer in om ook maar enig contact te onderhouden.

Tip: Laat dit een teken voor je zijn dat de narcist aangeeft jou en je familie (en vangnet) niet meer van belang te vinden. Dit geeft je de mogelijkheid om je eigen verhaal te doen bij familie en vrienden.

#8: De narcist beticht je van liegen

De narcist denkt dat jij constant liegt zodat jij een slecht gevoel krijgt. De narcist is namelijk verveeld en vindt het heerlijk om jouw reactie te zien.

Tip: ga hier tegen in, bedenk welke grenzen je hebt als persoon. Hou vast aan het feit dat je zelf weet wat de waarheid is (dit kan lastig voor je zijn door het langdurig misbruik) maar je weet diep van binnen wat de waarheid of een leugen is.

#9: De narcist is altijd boos je op je

De narcist slingert nare opmerkingen constant naar je toe en is altijd kwaad. Dit komt omdat je geen waarde meer voor de narcist hebt. In de praktijk suggereert onderzoek dat narcisme een belangrijke risicofactor is voor agressie en geweld. 1 The link between narcissism and aggression: A meta-analytic review

Tip: Negeer dit gedrag. Wanneer dit gedrag als fysiek bedreigend wordt ervaren, neem dan zo snel mogelijk afstand en breng jezelf in veiligheid.

Bedenk wat je volgende stap gaat zijn om weg te gaan, jij maakt toch zeker de eerste stap? Mocht de narcist als eerste het contract verbreken dan hoef je er helemaal nooit meer naar te luisteren!

#10: De narcist doet geen moeite meer voor je om te blijven

Weet je nog hoe het in het begin van jullie relatie was? De narcist smeekte je om bij hem of haar te blijven en overlaadde je met complimenten en lege beloftes. De narcist maakt het nu niet meer uit wat je doet.

Tip: Geloof in je eigen kracht, jij hebt de narcist niet langer nodig. Je hebt je vangnet en dat is waar je nu gebruik van moet maken. Als de narcist niet langer probeert je tegen te houden, dan is dit het moment om weg te gaan! Succes!

Lees ook: 10 Tips bij het Scheiden van Een Narcist & Hoe Je Het Aanpakt

Komt een narcist terug op zijn besluit?

Helaas is het antwoord op deze vraag wat vervelender dan je eerste instantie misschien zou denken.

De narcist verbreekt het contact. Hij of zij heeft duidelijk laten weten klaar met je te zijn toch?

Maar jawel, een narcist kan altijd besluiten dat ze nadat ze je verlaten hebben ze je toch weer terug willen omdat ze je voor bepaalde redenen denken nodig te hebben of misschien wel geen beter slachtoffer konden vinden.

Volgens een klinisch psycholoog S. Sarkis zal een narcist proberen om je terug te zuigen in het contact met hem of haar.

De narcist zal je overladen met berichtjes en je proberen te overtuigen. Hij of zij zal je bellen en misschien zelfs wel smeken om hem of haar terug te nemen. Zorg ervoor dat je je narcistische ex-partner niet langer serieus neemt en behandel diegene als een vreemde. Houdt het contact oppervlakkig en minimaal.

Je hebt je narcistische partner eindelijk achter je gelaten en bent begonnen aan je nieuwe leven. Diegene heeft zelf het narcistisch contact verbroken en is je nu helemaal kwijt.

Besef dus dan dat dit het moment is om sterk te blijven en in jezelf te blijven geloven. Je bent op weg naar herstel en een gezond en gelukkig leven. Je hebt de narcist niet nodig en je hoeft deze zeker niet terug in je leven te laten, dat heb je al lang genoeg gedaan!

Moet ik me zorgen maken als een narcist klaar is met mij?

Het kan een verademing zijn als de narcist het contact verbreekt. Wanneer je een giftige relatie met een narcist beëindigt, kun je eindelijk verder gaan en genezen.

Het is essentieel dat je de controle over je leven neemt en niet toestaat dat ze je terugtrekken in hun cyclus van misbruik.

Conclusie

Het verbreken van de relatie met een narcist kan de beste manier zijn om voor jezelf te zorgen, te genezen en verder te gaan.

Je weet nu hoe het ongeveer zal gaan als de narcist het contact verbreekt en wat dit voor je betekent.

Daarnaast heb je aantal tips gekregen over hoe je met die specifieke kenmerken kan omgaan. Het is nu belangrijk om in jezelf te geloven, dit zal het nodige doorzettingsvermogen van je vereisen en ook zelfinzicht.

Doe onze gratis ‘Narcisme Test’ en ontdek je of je werkelijk met een narcist te maken hebt. Je ontvangt direct de uitslag en krijgt ook een gratis hulpgids met advies van professionals en ervaringsdeskundigen om te herstellen van een giftige relatie.

In deze hulpgids vind je uitgebreide informatie over narcisme en nuttige tips voor hoe om te gaan met een narcist als (ex)-partner of familielid.

Vul hieronder de Narcisme test in en dan stuur ik je de hulpgids gratis op:

Bronnenlijst

1 thought on “Narcist Verbreekt Contact? 11 Tips Die Je Nu Moet Lezen”

  1. Ik heb een relatie gehad met een vrouwelijke narcist die me bedroog en telkens de beste sex gaf die ik gehad heb ooit . Dan was ik de beste . En als ik haar wegbracht maar de rest vernederd belachelijk gemaakt me wenend gewoon dagen achterlaten en niks sturen. Veel met andere mannen op stap en me zelf voor mijn ogen staan flirten met andere en doen of ik niet bestond

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *