Narcist in Bed: DIT Moet Je Weten Over Seks Met een Narcist

Je hoopt natuurlijk dat je dit nooit overkomt, maar denk jij dat je met een narcist in bed ligt?

Wanneer jullie samen het bed delen en seks hebben, is het toch allemaal nét wat anders dan je had gedacht?

Is je bedpartner vooral geobsedeerd met zichzelf en heb je het gevoel dat je voor zijn of haar seksuele verlangens wordt gebruikt?

Lees dan verder en ontdek hoe je erachter kunt komen of je door een narcist seksueel gebruikt wordt.

Hoe is seks met een narcist? 

Narcisten voelen zich superieur en zullen hun partners of slachtoffers alleen voor hun seksueel genot gebruiken.

Dit betekent dat seks niets meer is dan een manier voor de narcist om nog meer aandacht en macht te krijgen.

Doorgaans zijn narcisten niet vies van een overspel of een buitenechtelijk affaire waarmee ze altijd meer macht, controle of hun eigen zelfbeeld willen verheerlijken. Ze zijn snel verveeld en zodra dit gebeurd zullen ze niet schromen om hun partner achter zich te laten.

Narcisten kunnen geen intimiteit vertonen simpelweg doordat ze niet over empathische gevoelens beschikken.

Er zijn twee scenario’s mogelijk waarbij bij scenario 1 de narcist vanaf het begin veel aandacht aan jou besteed en dit langzaam zal verschuiven naar zichzelf. Bij scenario 2 is hij al in het begin helemaal geobsedeerd met zijn/haar eigen genot.

Als je in het tweede scenario bent beland dan kan het zijn dat het je niet meteen is opgevallen, omdat veel mannen in het algemeen vrij egoïstisch zijn in bed.

Je kan daardoor denken dat het gedrag van de narcist in bed normaal is omdat het niet veel verschilt met die van andere bedpartners in het verleden. Heb je gemerkt dat hij geobsedeerd is door zijn/haar eigen prestaties en uiterlijk?

Lees ook: Zo denkt een narcist over knuffelen.

Als je minnaar meer om zichzelf geeft (in plaats van op jouw lichaam gefocust te zijn), of volledig is op zijn/haar eigen seksuele prestatie, dan is de kans groot dat je met een narcist
te maken hebt.

Narcisten geven gemakkelijk toe aan hun eigen impulsen en verlangens en geven niets om maatschappelijk spelregels. Ze doen letterlijk wat zij zelf willen.

Een narcist kan haast niet functioneren in een normale gezinssituatie, diegene zal zich in een keurslijf gedrukt voelen en kan hier niet aan toe geven.

Hierdoor zal hij of zij dan ook rebels worden en op zoek gaan naar situaties zoals bv. een buitenechtelijke affaire om zijn of haar superioriteit weer te voelen en controle te krijgen

Lees ook: 7 Tips Voor Omgaan met een Narcistische Partner

Wat betekent seks voor een narcist?

Opvallend is dat narcisten vaak denken dat ze over uitstekende seksuele vaardigheden beschikken. Logischerwijs vinden ze zichzelf ook in bed fantastisch presteren.

Helaas, is dit vaker niet dan wel het geval. Vooral in het begin van de relatie kan de narcist nog wel romantisch of gepassioneerd over krijgen.

De narcist is op zoek naar controle en macht en weet hoe die deze kan krijgen. Wanneer het prille begin voorbij is wordt de narcist vaak agressief en is de seks eigenlijk alleen nog maar eenzijdig.

De narcist is niet empathisch en is zich dus niet bewust van de seksuele behoeften van zijn of haar partner. Daarnaast is het zo dat wanneer je een relatie hebt met een narcist deze relatie ook 3 fasen kent:

  1. Idealisering Fase: in deze fase is de narcist je grootste fan en idealiseert je. Hij vindt alles wat je doet geweldig.
  2. Devaluatie fase: opeens is alles niet meer zo geweldig. Alles wat je doet of zegt is niet goed en alles is jouw schuld. Wanneer jullie in het openbaar zijn is hij charismatisch en vriendelijk, maar zodra thuis de deur open gaat kleineert hij je en zoekt ruzie.
  3. Vernietigingsfase: In deze fase is de narcist er op uit om je volledig kapot te maken.

Afhankelijk in welke fase iemand verkeert kan de seks met een narcist heel fijn of juist heel slecht zijn.

Lees tip: Leer de 4 fasen van een narcistische relatie herkennen.

Bij fase 1 was de seks met een narcist liefdevol (dacht je) en droeg hij je op handen. In fase 2 kan het zijn dat jullie net kinderen hebben gekregen, moe was, druk met werk of sociale afspraken nalopen?

De druk wordt in fase 2 opgevoerd, en de narcist gaat ervoor zorgen dat je zelfverzekerdheid steeds minder wordt. Dit betekent dat je in bed waarschijnlijk een aantal handelingen moet gaan uitvoeren waar je eerder misschien nee op had gezegd.

Misschien heb je jezelf laten filmen? Dan zal dit als chantage middel tegen je worden gebruikt.

De narcist dwingt je om je eigen grenzen te laten vervagen en te doen wat hij verlangt. Op een gegeven moment zal de narcist klaar met je zijn en de relatie beëindigen of vreemdgaan.

Hoe herken je een narcist in bed?

Een narcist kan je in bed herkennen aan de volgende zaken. Allereerst er is nogal een grote diversiteit aan gedragingen, houdingen en voorkeuren.

Om je over te halen seks te hebben, gebruikt een narcist vaak intimidatie, schuld, schaamte of woede. Hierbij schuwt hij verbaal helemaal niks en probeert hij op de meest vernederende manieren om zijn zin te krijgen.

Hoe jij de dingen ook ziet, voor hem is dit geen seksueel misbruik. Toch wordt je gedwongen om seksuele handelingen te doen.

Gebruikt een narcist seks als machtsmiddel?

Een narcist wilt bijvoorbeeld seks terwijl jullie net ruzie hebben gemaakt. De narcist staat erop zodat jij je liefde voor hem of haar moet bewijzen. Of ze spelen de slachtofferkaart en dwingen je om seks te hebben, zodat ze zich veilig en zeker voelen.

Ze zeuren en beledigen je, worden boos en weigeren je te laten vertrekken of slapen totdat je toegeeft om seks te hebben.

Wanneer je uiteindelijk toegeeft, verbreek je emotioneel de verbinding en is weer een stukje van je hart gebroken. Deze seksuele relatie is niet bevredigend voor jou.

Soms vertonen narcisten nogal duistere gedragen zoals het maken van video’s of foto’s die ze dan als chantagemiddel gebruiken kan het ook zijn dat het narcisme meer terug te vinden is in de communicatie.

Zoals de prestaties van de partner bekritiseren of zeggen dat ze ontevreden zijn en ergens anders naar seksuele bevrediging gaan zoeken.

Lees ook: Hoe herken je een toxische relatie?

2 soorten narcisten: somatische narcist en cerebrale narcist

Daarnaast heb je twee type narcisten wanneer het gaat om seks. Je kan te maken hebben met een somatische narcist of een cerebrale narcist.

De somatische narcist is erg prestatiegericht en is sterk gericht op uiterlijk. Hij vindt zichzelf beeldschoon en schept graag op over zijn bloedmooie seks partners.

Deze narcist is een gezondheidsfreak en is continue bezig met zijn lijf, uiterlijk en image. Seks met deze narcist blijft vaak eenrichtingsverkeer en heeft geen gevoel.

Een cerebrale narcist is dol op zijn eigen brein en moet het hebben van zijn kennis. Deze narcist pretendeert alles te weten en schept daar graag over op. Deze narcist bakt vrijwel weinig van seks. De bedpartners van narcisten voelen zich vaak gevoelloos en leeg.

Hoe gaat een narcist vreemd?

Maak je geen illusies. Narcisten zijn echte vreemdgangers. Ze kunnen geen normale relatie in stand houden aangezien ze zichzelf verheven voelen boven normale mensen.

Ze hebben het gevoel dat ze boven sociale conventies staan zoals trouw zijn. Een narcist heeft geen empathie waardoor ze kunnen doen wat ze willen.

Typisch narcistisch seksueel gedrag is dat ze denken het recht te hebben om vreemd te gaan aangezien hun partner niet aan hun behoeften kan voldoen.

Ook dragen ze geen verantwoordelijkheid voor hun acties. Ze vinden dat hun partner te kort schiet. Een narcist gelooft zijn eigen leugens dus het is erg lastig om die persoon hiermee te confronteren aangezien deze nooit verantwoordelijkheid zal nemen.

Robert Weiss, een klinisch expert van Psychology Today geeft aan dat narcisten vreemdgaan omdat ze aandacht en bewondering nodig hebben, dit is makkelijk te vinden in een affaire. Het staat voorop dat hun ego constant gestreeld moet worden.

Ook zijn narcisten erg snel verveeld en overspel zorgt voor avontuur en adrenaline. Wanneer een narcist in een vaste relatie komt dan zal deze verlies van controle krijgen doordat er concessies gedaan moeten worden.

Wanneer een narcist vreemd gaat krijgt diegene de touwtjes weer in handen en is ook de controle weer terug.

Daarnaast kan een narcist niet tegen intimiteit of jezelf kwetsbaar opstellen en vreemdgaan is een extreme manier om intimiteit te verbreken.

Welke type vrouw valt op een narcist?

Je zou denken dat een narcist op een zwak en onzekere vrouw valt.

Meestal is dit niet het geval een narcist ziet zijn partner als een verlengstuk naar de buitenwereld en wil dus dat zijn partner net zo perfect is als hemzelf.

Een narcist valt dus op een empathische, zelfstandige, gevoelige vrouw met eigenschappen als respect, zorgzaamheid en eerlijkheid. 

Narcisten bezitten al deze kwaliteiten niet en willen naar de buitenwereld wel laten zien dat ze die hebben.

Ze maken dus gebruik van de gevoelige kwaliteiten van hun partner. Ze zien het ook als een uitdaging, kan ik deze onafhankelijke vrouw domineren en onzeker maken?

Ook kan het zijn dat de vrouw in de basis erg zelfverzekerd is maar dat door onderliggend trauma ze ook onzeker. De narcis voelt dit feilloos aan en zal hier dan ook gebruik van maken. Ook als het om geld gaat.

Hoe weet je of een narcist klaar met je is?

Wanneer een narcist klaar is met jou als partner merk je snel genoeg aan een aantal tekenen.

Lees gauw verder om erachter te komen welke 7 tekenen je kan herkennen zodat je weet wanneer een narcist klaar met je is.

#1: De narcist stopt met liefdesuitingen

Hij zal zijn bewondering niet meer zo uitspreken als hij eerst deed en hij zal je niet meer overladen met cadeaus.

Hij zal er zeker voor zorgen dat je merkt dat er iets is veranderd. Wellicht stopt hij niet helemaal, maar je voelt dat je het niet meer was zoals vroeger.

#2: De narcist kleineert je

In het begin was je de leukste persoon die de narcist ooit had ontmoet, maar nu worden er gemene opmerkingen gemaakt. De narcist probeert je ook onzeker te maken met dubbelzinnige opmerkingen.

#3: Je wordt genegeerd

#3 Tijd. De narcist gaat er voor zorgen dat hij geen tijd meer met je doorbrengt.

Hij zal met excuses komen en zeggen dat hij langer op werk moet blijven, maar eigenlijk is hij klaar met je en op zoek naar zijn volgende prooi.

De narcist zal langzaam maar zeker steeds meer afstand nemen en ervoor zorgen dat jullie elkaar niet meer en publiek zien.

#4: De narcist zal jou aanwijzen als de schuldige

De narcist zal zeggen dat jij de reden bent dat jullie uit elkaar gaan.

Hij zal je overal de schuld van proberen te geven en je doen laten geloven dat jij de enige reden bent van de break-up.

#5: De narcist zal zich wisselvalliger gedragen

Een narcist is een meester in het verdraaien van gevoelens en stemmingen. Hij zal dan ook in het openbaar je op handen dragen en aardig doen tegen iedereen die jullie ontmoeten.

Helaas, wanneer jullie thuis komen laat hij zijn ware ik zien en raakt geïrriteerd door de dingen die je zegt of doet. Het masker is afgevallen en de prins op het witte paard is voorgoed verdwenen.

De narcist zal nu gebruik maken van mentale en fysieke mishandeling. Ook zal hij jou de schuld geven van het feit dat hij boos of geïrriteerd is.

#6: De narcist zal zich richten op andere slachtoffers

Wanneer de narcist klaar is met de relatie zal hij aan zijn huidige partner laten zien dat hij met andere vrouwen flirt.

De narcist gaat dan op zoek naar een nieuwe affaire die spannend voor hem is. Hij zal je misschien wel laten weten dat hij op zoek is naar wat anders.

#7: De narcist houdt geen rekening met jouw gevoelens

Het gekke is dat de narcist je heel waarschijnlijk gaat beschuldigen van vreemdgaan.

De narcist zal een aanleiding vinden die de reden is van het feit dat jullie uit elkaar gaan.

En dat de narcist volledig buiten schot ligt, maar dat jijzelf er nu voor gezorgd hebt dat de relatie tot een einde komt. Hij kan leugens aan je familie en vrienden vertellen om er zelf beter uit te komen.

Lees ook: Narcisme: 6 Kenmerken Om Narcistisch Gedrag Te Herkennen

Conclusie 

Het is behoorlijk schrikken als jij vermoed dat je lover of (ex)partner narcistisch is.

Dit artikel heeft je nu wel inzicht gegeven in hoe je dit kan herkennen en wat seks betekent voor een narcist.

Je weet nu beter wat seks betekent voor een narcist of een narcist vreemd gaat, op wat voor type vrouw een narcist valt en of een narcist echt helemaal klaar met je is en wat de tekenen daarbij zijn.

Wees niet boos of teleurgesteld in jezelf, maar als je nu tot de conclusie bent gekomen dat je partner een narcist hebt is het tijd om actie te ondernemen. Professionele hulp of ondersteuning is zeer aan te raden.

Je kan via onze gratis Narcisme Test ontdekken in welke fase je bent beland met een narcist. Na het maken van deze test krijg je van mij de test uitslag en een gratis hulpgids toegestuurd die helemaal in het teken staat herstel.

Je kan hieronder direct met de gratis narcisme test starten:

1 thought on “Narcist in Bed: DIT Moet Je Weten Over Seks Met een Narcist”

  1. Dit artikel raakt de kern van een narcist. Ik herken dit absoluut. Niet vanuit het oogpunt van slachtoffer, maar als dader. Ik heb jarenlang zo geleefd. Niet willen binden, spanning buiten de deur zoeken om mij maar ‘vrij’ te voelen, maar (gelukkig) wel telkens gerealiseerd dat ik met de vrouw van mijn dromen samenleef. Alle andere vrouwen waren inderdaad een vorm van bewijsdrang en gevoel dat ik gewaardeerd werd en bijzonder was. Ik heb geen spijt van wat ik gedaan heb en zie de hele periode als een vorm van gewaarwording van wie ik was. Slecht natuurlijk, maar ik moet het goed zien te praten en zien te vergeten. Nu ineens heb ik wel behoefte aan genegenheid en vind ik dat mijn vriendin te snel is qua seks. Als ik daar nu wat van zeg (omdat ik langer wil knuffelen), dan reageert zij altijd met de woorden: Maar zo wil jij het toch? M.a.w. ik heb haar dat geleerd en wil nu graag een normale gezonde relatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *